Arslandedede Köyü Ekonomik Faaliyetler
Tarımsal Üretim
Tahıl Üretimi
- Buğday (kışlık ve yazlık çeşitler)
- Arpa
- Yem bitkileri
Sebze Üretimi
Köyümüzde yetiştirilen başlıca sebzeler:
- Fasulye (taze ve kuru)
- Domates
- Kabak (bal kabağı ve yazlık kabak)
- Patates
- Soğan ve Sarımsak
- Biber (sivri ve dolmalık)
- Salatalık
- Marul ve yeşillikler
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
- Süt sığırcılığı
- Besi hayvancılığı
- Süt ve süt ürünleri üretimi (peynir, yoğurt, tereyağı)
Küçükbaş Hayvancılık
- Koyun yetiştiriciliği
- Keçi yetiştiriciliği
- Yün ve yapağı üretimi
Örtü Altı Tarım (Seracılık)
Modern tarım teknikleriyle yapılan seracılık faaliyetleri:
- Domates seracılığı
- Salatalık üretimi
- Biber çeşitleri
- Mevsim dışı sebze üretimi
Arıcılık
Yüksek rakım ve zengin bitki örtüsü sayesinde kaliteli bal üretimi:
- Çiçek balı üretimi
- Polen üretimi
- Propolis üretimi
- Arı ürünleri
Yaylacılık
Geleneksel yaylacılık faaliyetleri:
- Yayla hayvancılığı
- Yayla sebzeciliği
- Yayla turizmi potansiyeli
Ekonomik Kalkınma Projeleri
- Modern seracılık projeleri
- Hayvancılık destekleme projeleri
- Tarımsal kalkınma kooperatifi çalışmaları
- Organik tarım girişimleri